Gå til hovedindhold

Tysk forsinkelse af miljøgodkendelse på Femern Bælt-forbindelsen

Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen har mandag deltaget i møder i dansk-tysk transportkommission og om Femern Bælt-forbindelsen.

Indhold

  Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen har netop holdt møde med sin tyske kollega, Slesvig-Holstens transportminister Reinhard Meyer, og med den dansk-tyske transportkommission.

  På mødet informerede Reinhard Meyer om, at den tyske miljøgodkendelsesproces nu ser ud til at blive yderligere 6 måneder forsinket, og derfor først forventes afsluttet i 2018. En ny tidsplan for processen udarbejdes af de tyske myndigheder efter, at Femern A/S i februar 2017 har afleveret svar på de mange indsigelser, der er indkommet.

  - Jeg har haft et godt og konstruktivt møde med Reinhard Meyer. Jeg understregede overfor min tyske kollega, at vi i Danmark meget gerne ser, at den tyske miljøgodkendelsesproces af Femern Bælt-forbindelsen bliver afsluttet så hurtigt som muligt.

  - Både regeringen og Femern A/S er klar til at sætte maskinerne i jorden, så snart den tyske godkendelsesproces er i hus, og derfor er det selvfølgelig ærgerligt, at byggeriet forsinkes af tyske godkendelsesprocedurer. Men forskellige lande har forskellige traditioner og procedurer. Det afgørende er, om man bruger de nødvendige ressourcer indenfor de rammer, man er underlagt. Det har minister Meyer forsikret, at Slesvig-Holsten vil gøre og jeg har fortalt om den store indsats, der gøres i Femern A/S, siger transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen.

  Ole Birk Olesen og Reinhard Meyer deltog herefter begge i et møde i dansk-tysk transportkommission, hvor der blev holdt oplæg om den tyske føderale infrastrukturplan og om logistik og transnational fragt i Jyllandskorridoren.

  - Det var en stor fornøjelse at møde mine samarbejdspartnere i Tyskland og i dansk-tysk transportkommission og opleve deres store engagement. Jeg ser frem til et godt og vigtigt samarbejde om transport og infrastruktur mellem Danmark og Tyskland, siger Ole Birk Olesen.