Gå til hovedindhold

2017

99 resultater

Minister vil undersøge mulighed for at lave ekstra spor på motorveje

22. dec. 2017
Nyhed

Ole Birk Olesen beder nu – med opbakning fra de blå transportordførere - Vejdirektoratet om at udarbejde en plan for, hvordan man ved hjælp af smallere vognbaner kan gøre plads til et ekstra spor på udvalgte dele af det eksisterende motorvejsnet, uden det går udover trafiksikkerheden.

Morten Kabells afskedssalut om havnetunnelen er forkert

18. dec. 2017
Nyhed

I forbindelse med indvielsen af Nordhavnsvej udtalte teknik- og miljøborgmester Morten Kabell, at Nordhavnsvej er dimensioneret sådan, at det ikke vil kunne svare sig at anlægge en kommende havnetunnel.

Nye regler for differentierede hastighedsgrænser

15. dec. 2017
Nyhed

Ole Birk Olesen vil sikre hastighedsgrænser, der i højere grad er tilpasset forholdene. Derfor udsteder Vejdirektoratet en ny bekendtgørelse, der skal gøre det muligt at sætte hastighedsgrænsen ned i byer ved skoler, børnehaver mv. og op på udvalgte lande- og motortrafikveje.

Ny aftale om udbud af togtrafik i hovedstadsområdet

13. dec. 2017
Nyhed

Regeringen (VLAK), DF og RV har i dag aftalt at udbyde hele S-togsdriften og den tilhørende infrastruktur, og at fremtidens S-tog bliver automatiske. Det vil betyde bedre og billigere S-togsdrift med op til knap 13 millioner flere S-togsrejsende. Og så opdeles Øresundstrafikken, så DSB alene får ansvaret for trafikken på Kystbanen, mens togbetjeningen på strækningen Østerport-Malmø udbydes. Det samlede udbud i dagens aftale svarer til 68 procent af DSB’s samlede passagerantal.

Nye regler for hashkørsel og alkolåse træder i kraft

13. dec. 2017
Nyhed

De nye regler med lempeligere sanktioner for kørsel med hash (THC) i blodet og ændringen af den frivillige alkolåsordning kommer til at gælde fra den 15. december 2017. Det sker som led i en ændring af færdselsloven, som et enigt Folketing vedtog tidligere på året.

Invitation til pressemøde om fremtidens togtrafik i hovedstadsområdet

12. dec. 2017
Nyhed

Transport-, bygnings- og boligministeren inviterer sammen med transportordførere fra regeringen, Radikale Venstre og Dansk Folkeparti til pressemøde d. 13. december kl. 10.00 i Transport-, Bygnings- og Boligministeriets mødecenter. Tilmelding og pressekort er påkrævet.