Gå til hovedindhold

Slut med frihjul til uforsikrede motorkøretøjer

Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA) er sammen med transportordførerne for V, K og O blevet enige om at indføre en ny opkrævningsordning for uforsikrede køretøjer.

Indhold

  73 millioner kroner. Så meget koster de skader, som hvert år forvoldes af uforsikrede motorkøretøjer, og det er penge, som betales via forsikringspræmien fra alle de bilejere, som har tegnet den lovpligtige ansvarsforsikring. Men nu skal det være slut med at køre på frihjul.

  På opfordring fra forsikringsselskabernes brancheorganisation, Forsikring og Pension, vil transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen nu sammen med transportordførerne fra V, K og O foreslå en lovændring af færdselsloven. 

  Lovændringen skal fremover gøre det muligt for DFIM (Dansk Forening for International Motorkøretøjsforening) at opkræve såkaldte dagbøder af ejerne af uforsikrede motorkøretøjer.

  - Det er ikke rimeligt, at de borgere, som har tegnet den lovpligtige ansvarsforsikring, via forsikringspræmien kommer til at betale for de skader, der forvoldes af uforsikrede køretøjer. Derfor kommer vi nu med et lovforslag, som forhåbentlig kan hjælpe med til, at den sidste lille procentdel også får tegnet den lovpligtige forsikring, siger transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen.

  Forslaget er efter forbillede fra svensk og finsk model, hvor uforsikrede køretøjer pålægges en dagbøde på ca. 150 kr. pr. dag, køretøjet ikke er forsikret.

  Transport-, Bygnings- og Boligministeriet vil nu gå i gang med at forberede lovforslaget, hvorefter det skal fremsættes i Folketinget.