Gå til hovedindhold

Arrangementer på Folkemødet

Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen stiller i år skarpt på fremtidens transport og ’Den Tætte By’ på ministeriets to arrangementer under årets Folkemødet på solskinsøen. Alle interesserede er velkommen.

Indhold

  Den 14. juni interviewer ministeren arkitekt Kristian Villadsen fra Gehl Arkitekter om perspektiver på og løsningsforslag til boligproblemerne i Hovedstaden. Ministerens og arkitektens samtale tager udgangspunkt i ’Den Tætte By’.

  Boligpriserne i hovedstaden er nemlig stukket af fra resten af landet. Problemet er et for lille og forkert udbud af boliger. Hvordan skaber vi et større og mere varieret udbud af boliger i København og omegn? Hvordan fortætter man storbyerne på en god måde: Skal vi bygge højere huse eller mindre boliger? Hvad kan vi lære af udlandet? Hvordan vil selvkørende biler og andre nye transportmuligheder i fremtiden ændre boligmønstrene og byrummet?

  Hør meget mere den 14. juni kl. 15-15.45 i Røgeriets Eventtelt (F10)

  Den 15. juni spørger ministeren BMW’s chef for mobilitetsforskning, Irene Feige, og direktøren for Autonomous Mobility, Peter Sorgenfrei, om deres forventninger til selvkørende biler, elbiler og fremtidens transport. 

  Samspillet mellem transportformerne er nemlig essentielt, når fremskrivninger udregnes og når beslutninger træffes. Og det er vigtigt at tage højde for teknologien. De nye teknologier vil ændre fundamentalt på fremtidens løsninger. Hvornår vil selvkørende biler blive normen? Hvordan vil de påvirke vores samfund? Og hvad betyder det for forretningsstrategier for bilvirksomhederne? Og hvad med brændsler - vil det blive el, benzin, hybrid? Hvilke teknologier udover den automatiserede kørsel, vil komme til at påvirke fremtidens transport?

  Hør meget mere den 15. juni kl. 12-13 i F15 (Sverigesvej mødetelt)