Ministeren bød velkommen til Transport Summit 2018

Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen åbnede i dag Transport Summit 2018, hvor han blandt andet takkede for det gode samarbejde mellem ministeriet og DTU.

Motorvejstrafik
Foto: Ulrik Jantzen

31. maj 2018

Det var en propfuld sal fyldt med forventningsfulde studerende og erhvervsfolk, der trodsede den bagende maj-sol for at deltage i Transport Summit 2018 på DTU i Kongens Lyngby nord for København.

Den årlige konference blev åbnet af transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen, der blandt andet fortalte om det gode samarbejdet mellem ministeriet og DTU.

- Ministeriet har siden 2001 modtaget myndighedsrådgivning fra DTU inden for blandt andet færdselssikkerhed, transportøkonomi, trafikmodeller og transportens miljø- og energibelastning. Det er alle vigtige områder med stor betydning for vores samfund, og jeg vil derfor gerne takke DTU for det løbende samarbejde, der er med til at sikre gode og troværdige beslutningsgrundlag til gavn for hele Danmark, siger transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen.

Fokus på innovation
DTU oprettede for to år siden Center for Transportforskning, der leverer viden, forskning og samfundsøkonomiske analyser til blandt andre Transport-, Bygnings- og Boligministeriet, og netop DTU’s fokus på forskning og innovation glæder ministeren.

- Der er enorme ressourcer forbundet med transportsektoren; den udgør godt fem procent af Danmarks BNP. Det er derfor naturligt, at vi løbende overvejer, om ressourcerne bliver anvendt så godt som overhovedet muligt, og her spiller forskning en helt afgørende rolle. Dels for at forbedre eksisterende løsninger, men også for at fokusere på nytænkning og innovation, forklarer transport-, bygnings- og boligministeren.

Og netop de mange mulige transportformer, der venter lige om hjørnet, optager ministeren.

- Meget tyder på, at der vil være en særlig kraftig dynamik i transportudviklingen i det kommende årti. Selvkørende teknologi vil betyde, at vi kan udnytte køretiden bedre, og at efterspørgslen efter bilkørsel vil stige. Samtidig vil delebiler og forskellige samkørselstjenester blive et godt alternativ til at eje egen bil. Teknologien åbner også mulighed for nye former for kollektiv transport, som er mere effektiv og tilpasset den enkeltes behov. Fælles for alt dette er, at det vil øge behovet for mere vejkapacitet, så det er vigtigt at prioritere i de kommende år, siger transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen.