Gå til hovedindhold

Nyt formandskab i bestyrelsen for PostNord AB

Den danske og svenske stat nominerer Christian Jansson til formand og Christian Frigast til næstformand i bestyrelsen for PostNord AB. Udpegningen af de to nye medlemmer af bestyrelsen sker på en ekstraordinær generalforsamling i PostNord AB, som afholdes i løbet af sommeren.

Indhold

  Christian Jansson har bred erfaring med virksomhedsledelse i forskellige brancher og har de seneste 25 år haft fokus på detailhandel. Han har været koncernchef for Ellos og KappAhl, samt været bestyrelsesformand for bl.a. Apoteket og Svensk Handel. I dag beskæftiger han sig primært med investeringer i mindre udviklingsselskaber og med bestyrelsesarbejde.

  Christian Frigast, der er stifter af og formand for den dansk baserede nordiske kapitalfond Axcel, har mange års erfaring med at udvikle virksomheder ud fra et ejer- og bestyrelsesperspektiv. Christian Frigast er i dag blandt andet også formand for EKF – Danmarks Eksportkredit, der ejes af den danske stat.

  Bestyrelsens kommende formandskab udtaler:

  – Vi ser fram emot att leda styrelsen i PostNord. PostNord har många kompetenta och lojala medarbetare. Det är ett mycket bra företag som kan bli bättre.

  – Förutsättningarna för PostNords verksamhet har genom digitaliseringen och framväxt av e-handel drastiskt förändrats. Detta ger stora möjligheter för PostNords framtid.

  Ved at ejerne udpeger en næstformand, skabes der gode forudsætninger for, at de sammen kan agere som aktive og værdiskabende ejere.

  Jens Moberg og Anitra Steen forlader efter eget ønske bestyrelsen for PostNord AB i forbindelse med den kommende ekstraordinære generalforsamling.

  Nærings- og innovationsminister Mikael Damberg udtaler:

  – Det är med stor glädje jag kan konstatera att Christian Jansson har tackat ja till att ta över ordförandeklubban i PostNord. Nu börjar en ny period för PostNord och jag tycker att Christian Jansson är väl lämpad att i nära samarbete med Christian Frigast leda arbetet med att föra PostNord in i framtiden och att hantera de utmaningar som PostNord står inför.

  Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen udtaler:

  – Jeg er meget glad for, at Christian Frigast har sagt ja til at indgå i det nye formandskab for PostNord sammen med Christian Jansson. Dette formandskab får ansvaret for, i samarbejde med den øvrige bestyrelse og ledelse, at håndtere den fortsatte omstilling af virksomheden og de udfordringer, som PostNord står overfor.