Gå til hovedindhold

Danmark lukker luftrummet for britisk indflyvning

Som følge af den muterede COVID-19-virus i England lukkes luftrummet midlertidigt for alle passagerfly, der kommer fra Storbritannien, i 48 timer.

Indhold

    Den muterede COVID-19-virus, som hurtigt er blevet udbredt i London og andre dele af England, udgør en sundhedsmæssig risiko i forhold til at kontrollere Corona-smitten, og der er brug for tid til at vurdere situationen og mulige tiltag.

    I lighed med de skridt, der er taget i en række andre lande, forbyder regeringen på den baggrund al indflyvning fra Storbritannien med virkning fra mandag den 21. december klokken 10.00 og 48 timer frem.

    Det sker på baggrund af en vurdering fra de danske sundhedsmyndigheder.

    - Danmark står i en meget alvorlig situation. Smitten er stor i hele landet, og samfundet er nærmest lukket ned igen, som vi så det i foråret. Den muterede COVID-19-virus, som hurtigt har bredt sig i London og andre dele af England, kan ifølge sundhedsmyndighederne gøre det sværere at kontrollere smitten. Regeringen vælger derfor at lukke for flyvninger fra Storbritannien i 48 timer, så der er mere tid til at vurdere, hvilke tiltag der skal tages, siger transportminister Benny Engelbrecht.

    Forbuddet gælder foreløbig frem til den 23. december 2020 klokken 10.00.