Gå til hovedindhold

Den delvise nedlukning kan ses på trafiktallene

Siden den 9. december 2020 har en stor del af de danske kommuner været delvist lukket ned, og det kan ses på trafiktallene på statsvejene og over Storbælt.

Indhold

  Mange bilister har taget opfordringen til sig om at blive hjemme, hvis det er muligt. Det kan ses på trafiktallene, som i dagene efter den delvise nedlukning af en del kommuner faldt med 17-19 procent i forhold til samme uge sidste år.

  - Det kan tage tid, før vi kan se effekten af de forskellige restriktioner, regeringen sætter i gang for at begrænse smittespredningen, men trafiktallene viser, at opfordringen til at blive hjemme bliver hørt. Der er omkring 20 procent færre personbiler på vejene i år i forhold til sidste år, og det er betryggende at opleve, at de, der har muligheden, bliver hjemme og på den måde er med til at bremse smitten, siger transportminister Benny Engelbrecht.

  Trafikken over Storebælt er også faldet væsentligt i forhold til sidste år. På dagen for nedlukningen, den 9. december 2020, var der 31 procent færre personbiler, der krydsede Storebæltsforbindelsen. Lastbiltrafikken har under hele coronakrisen været stort set upåvirket, og det gælder også efter den delvise nedlukning.

  Fakta:

  Trafiktal for personbiler på statsvejene i forhold til samme uge/ugedag i 2019:

  9. december: -18 procent
  10. december: -19 procent
  11. december: -17 procent
  12. december: -21 procent
  13. december: -19 procent

  Personbiltrafikken over Storebælt:

  9. december: -31 procent
  10. december: -31,8 procent
  11. december: -26,5 procent
  12. december: -36,1 procent
  13. december: -29,6 procent