Husk pladsbilletten når du rejser med tog

Når du rejser med tog, skal du huske at bestille en gratis pladsbillet. Kravet indføres med det samme hos DSB på alle afgange på Intercity- og lyntog samt på regionaltog så hurtigt som teknisk muligt.

Mylder på perron
Foto: Ulrik Jantzen

11. marts 2020

Brugen af den kollektive trafik skal begrænses og spredes over mest mulig tid og kapacitet for at reducere smitterisikoen. Der er allerede taget tiltag for at sikre dette. Det gælder for eksempel ved sikring af større kapacitet blandt andet ved længere tog samt gode råd og opfordringer til både udbyderne og de rejsende med kollektiv trafik om, hvordan smitterisikoen kan begrænses.

Som et andet tiltag indføres et pladsbilletkrav hos DSB på alle afgange på Intercity- og lyntog og på regionaltog så hurtigt som teknisk muligt. Pladsbilletten vil være gratis. På den måde kan det sikres, at der ikke er flere rejsende end antallet af siddepladser i togene.

Det betyder, at du ikke kan køre med toget, hvis du ikke har en pladsbillet til den pågældende afgang. Det er ikke tilstrækkeligt at have rejsehjemmel (periodekort, Rejsekort eller enkeltbillet).

Læs også

pdf

Spørgsmål/svar til borgerne

0,15 MB Download