Gå til hovedindhold
Nyhed

Inkassofirma skal opkræve parkeringsafgifter i udlandet

Færdselsstyrelsen udbyder nu opgaven med at opkræve ubetalte parkeringsafgifter fra udenlandske køretøjer. Fremover skal et privat inkassofirma varetage opgaven og dermed sikre en højere betalingsandel.

12. jul. 2020

Indhold

  Når et udenlandsk køretøj har parkeret ulovligt på en dansk motorvejsrasteplads, sker det alt for ofte, at parkeringsafgiften aldrig bliver betalt. Transportminister Benny Engelbrecht vil nu sikre en mere effektiv opkrævning, så ubetalte parkeringsafgifter bliver betalt.

  - Det er uacceptabelt, at det i øjeblikket kun er cirka 17 procent af de udenlandske køretøjer, som betaler deres parkeringsafgifter. Færdselsstyrelsen har gjort, hvad den kunne, men vi er nødt til at tage andre metoder i brug for at vende udviklingen, fortæller transportminister Benny Engelbrecht.

  Siden den 1. januar 2019 har Færdselsstyrelsen haft ansvaret for at udføre parkeringskontrollen på statens motorvejsrastepladser. Til opgaven hører også at opkræve de mange parkeringsafgifter, som ikke bliver betalt, men det har været en udfordring for styrelsen, når der er tale om udenlandske køretøjer.

  Derfor bliver opgaven nu udbudt til et privat inkassofirma.

  - Der skal være en konsekvens for alle, der overtræder loven. Det gælder også, når man parkerer ulovligt og for eksempel overskrider reglen om tidsbegrænset parkering på 25 timer – og det gælder også, når der er tale om udenlandske køretøjer. Jeg har derfor store forventninger til den nye ordning, som skal sikre, at vores retsfølelse bliver opretholdt, forklarer transportminister Benny Engelbrecht.

  I 2019 blev der udstedt cirka 5.000 parkeringsafgifter til udenlandske køretøjer; hvoraf de cirka 4.000 vedrører lastbiler. Den hyppigste overtrædelse er parkering uden for eller på tværs af parkeringsbås og overtrædelse af tidsbegrænsningen på 25 timer.

  Færdselsstyrelsen forventer, at et privat inkassofirma vil kunne varetage opgaven til efteråret 2020.