Gå til hovedindhold

Markant fald i antallet af togpassagerer

Onsdag trådte nye restriktioner i kraft for at begrænse smittespredningen med Covid-19. Allerede første dag oplevede DSB et stort fald i antallet af passagerer.

Et hvidt tog holder på en perron. I forgrunden ses mennesker gå forbi.

Indhold

  En lang række kommuner er delvist lukket ned fra onsdag den 9. december 2020, og opgørelsen over antallet af passagerer, der onsdag rejste med DSB viser, at ca. 65 procent af passagererne blev hjemme.

  - Coronasituationen er lige nu kritisk, og det er nødvendigt at tage vidtgående tiltag for at begrænse smittespredningen. DSB kunne onsdag konstatere, at langt over halvdelen af passagererne blev hjemme. Det er positivt, at så mange danskere følger opfordringerne og bliver hjemme, siger transportminister Benny Engelbrecht og fortsætter:

  - Jeg vil endnu engang opfordre til at huske at holde god afstand til hinanden og bruge mundbind og håndsprit, hvis du skal afsted – og til at blive hjemme, hvis det er muligt.

  Der var 66 procent færre passagerer over Storebælt den 9. december 2020 i forhold til samme dag sidste år, og der har de sidste fire uger været mellem 40-50 procent færre rejsende på strækningen i forhold til normalt. Der var ligeledes 60 procent færre rejsende med S-tog den 9. december, hvor der de seneste fire uger har været 30-40 procent færre passagerer.

  - Det er rigtig godt at se i hvor høj grad danskerne tager anbefalingerne til sig, selvom det slider alle steder. Nu kommer juletiden. Her skal man være opmærksom på, at hvis man vælger at aflyse sin rejse med DSB, så kan man i øjeblikket få billetten refunderet, også selvom det er en Orangebillet, siger Benny Engelbrecht

  DSB er det første trafikselskab, der leveret trafiktal for onsdag den 9. december, men det er forventeligt, at passagertal fra andre trafikselskaber vil vise en lignende tendens.