Gå til hovedindhold
Nyhed

Markant og bæredygtig kontorbygning i træ på vej i Odense

Med prækvalifikationen af tre stærke totalentreprenører til opførelsen af et nyt statsligt kontorknudepunkt i Odense, hvor de bærende konstruktioner skal udføres i træ, har markedet nu taget en stor og vigtig udfordring op. Det glæder boligminister Kaare Dybvad Bek og klimaminister Dan Jørgensen.

10. sep. 2020

Indhold

  Bygningsstyrelsen har i dag udvalgt tre stærke tilbudsgivere, der nu skal afgive tilbud på totalentreprisen på det godt 31.000 kvadratmeter store kontorbyggeri på Lerchesgade 35 i Odense.

  Et centralt krav i udbudsmaterialet er, at de bærende konstruktioner skal udføres i træ.

  - Jeg glæder mig over, at markedet på denne måde har taget udfordringen op. For det er en krævende opgave at bygge en så stor bygning med de bærende konstruktioner i træ. Men regeringens ambitioner om at byggeriet skal blive mere bæredygtigt kræver et stærkt medspil fra det private erhvervsliv. Og det er lige præcis det, vi får her, siger boligminister Kaare Dybvad Bek.

  Med det nye kontorknudepunkt i Odense vil der blive skabt nye, bæredygtige og moderne kontorer for en række af de statslige institutioner, der er lokaliseret i Odense. I alt skal kontorknudepunktet huse omkring 1.600 statslige medarbejdere.

  De lejemål i Odense, som de statslige arbejdspladser flytter fra, ligger i dag mellem 'E' og 'B' i energimærke, mens det nye kontorknudepunkt forventes at leve op til energimærke 'A2020'. Det vil give en samlet reduktion i energiforbruget på 75 procent.

  - Når vi skal omstille samfundet til at blive grønnere og bruge vores energi bedre, er det vigtigt, at alle bidrager. Derfor er jeg meget glad for, at byggeriet på Lerchesgade går nye veje, og jeg ser frem til at høre mere om de erfaringer, der bliver gjort – både med byggeriet og når kontorbygningen tages i brug, siger klimaminister Dan Jørgensen.

  Næste skridt er nu, at de tre tilbudsgivere skal afgive indledende tilbud omkring årsskiftet.

  Yderligere oplysninger
  Pressechef for boligministeren, Poul Aarøe Pedersen, 29329847, poa@trm.dk