Gå til hovedindhold
Nyhed

Mere bæredygtigt byggeri med ny frivillig bæredygtighedsklasse

Boligministeren lancerer en frivillig bæredygtighedsklasse, som skal sætte skub i den grønne omstilling af byggeriet. Med et bredt fokus på byggeriets klimaaftryk, totaløkonomi og et godt indeklima bidrager bæredygtighedsklassen til mere bæredygtige bygninger og byggeprocesser fremover.

29. maj 2020

Indhold

  En ny frivillig bæredygtighedsklasse skal give branchen et enkelt og lettilgængeligt grundlag at opføre bæredygtigt byggeri efter.

  Den frivillige bæredygtighedsklasse består af ni bæredygtighedskrav, hvoraf to alene retter sig mod boliger. Bæredygtighedsklassen er et redskab, som alle bygherrer kan vælge at bruge, og den kan anvendes på alle bygningstyper. Klassen er beskrevet i en vejledning, som skal ses som det praktiske værktøj, der kan hjælpe den enkelte bygherre til et mere bæredygtigt byggeri.

  - Jeg er glad for at kunne lancere den frivillige bærdygtighedsklasse, som skal være med til at fremme den grønne omstilling i byggeriet. Det er således vigtigt for mig som boligminister, at vi får mere fokus på byggeriets klimaaftryk, samtidig med at der tænkes på økonomien i det enkelte projekt og de mennesker, der skal bruge bygningen, siger boligminister Kaare Dybvad Bek.

  Bæredygtighedsklassen har fokus på både de anvendte byggematerialer, processer ved opførelsen, vedligeholdelse, drift og indeklima.

  I en toårig periode skal den frivillige bæredygtighedsklasse testes sammen med byggebranchen, og derfor inviteres alle bygherrer nu til at afprøve klassen på konkrete byggerier. De praktiske erfaringer fra testfasen vil skabe grundlag for at indføre brug af bæredygtighedsklassen som krav i bygningsreglementet.

  De bygherrer, som deltager i testfasen, får mulighed for at præsentere deres byggeprojekt i en casebank på Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens nye temaside Bæredygtighedsklasse.dk.