Gå til hovedindhold
Nyhed

Ministerbeslutning: Køreskolerne kan med virkning fra 28. maj 2020 have flere end 10 personer til teoriundervisning

Transportministeren har med virkning fra den 28. maj 2020 besluttet, at køreskolernes teoriundervisning kan foregå uden begrænsning på højst 10 personer i undervisningslokalet.

28. maj 2020

Indhold

  Opdateret 17. juni 2020

  Som led i den yderligere genåbning af fase 2, er reglerne om at forsamle sig ændret med virkning fra den 27. maj 2020. Reglerne er ændret således, at en minister inden for sit eget ressortområde og efter anmodning fra branchen, kan beslutte, at begrænsningen på at forsamle sig med højst 10 personer, ikke skal gælde ved afholdelse af undervisning, eksamen eller lignende, hvor fysisk fremmøde er nødvendig.

  Transportministeren har modtaget en række forespørgsler fra kørerlærerbranchen, som har efterspurgt en mulighed for at forsamle sig med flere end 10 personer, idet fysisk fremmøde i forbindelse med teoriundervisningen er nødvendig.

  Transportministeren beslutter derfor herved, at al undervisning i teori til køreuddannelser i henhold til bekendtgørelse om kørekort og bekendtgørelse om undervisningsplaner, kan foregå uden begrænsningen på højst 10 personer i undervisningslokalet, forudsat at de til enhver tid gældende sundhedsfaglige krav og retningslinjer iagttages.

  Beslutningen træder i kraft den 28. maj 2020.

  Desuden henvises til sundhedsmyndighedernes retningslinjer om ansvarlig indretning af liberale serviceerhverv. Se link nedenfor.