Gå til hovedindhold
Nyhed

Mundbindskrav i kollektiv transport og til køreprøver forlænges

Mundbindskravet i kollektiv transport er forlænget til 1. marts 2021. I den forbindelse er reglerne om ansatte i den kollektive transports brug af mundbind ændret. Derudover bliver krav til mundbind i forbindelse med erhvervelse af kørekort forlænget til 1. marts 2021.

12. dec. 2020

Indhold

    Både passagerer og ansatte i den kollektive transport skal bruge mundbind. Derudover er der krav til brug af mundbind under køreprøver og for undervisning på køreskoler. Kravene forlænges nu til den 1. marts 2021.

    Derudover bliver kravene til de ansatte justeret, så det understreges, at der er transportørens ansvar, at de ansatte bruger mundbind. Derudover gælder som noget nyt, at ansatte bag afskærmning ikke skal bære mundbind. Hermed sidestilles chaufførerne i den kollektive trafik med ansatte i andre brancher.

    - De ansatte i den kollektive transport er i frontlinjen og har været det siden coronaen ramte os i foråret. Det er derfor utrolig vigtigt, at de passer ekstra godt på sig selv og bruger mundbind eller visir, når de er på arbejde. Det er arbejdsgivernes ansvar, at de forskellige krav overholdes, og jeg er glad for de justeringer af reglerne, vi nu har fået lavet, siger transportminister Benny Engelbrecht.

    Ændringen af bekendtgørelsen om krav om mundbind i kollektiv transport træder i kraft den 12. december 2020. Kravet om mundbind eller visir gælder altid, når bussen er i rute, også selvom der ikke er passagerer. Kravet gælder også taxichauffører, som dog kun skal have mundbind eller visir på, når der er passagerer i bilen.