Gå til hovedindhold
Nyhed

Ny aftale sikrer ekstra praktikpladser til statsligt byggeri i Odense

Boligminister Kaare Dybvad Bek og Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel glæder sig over ny aftale, som sikrer 10 særlige praktikpladser på det nye byggeri af et statsligt kontorknudepunkt på Lerchesgade i Odense.

08. sep. 2020
Et skilt med transport- og boligministeriets logo sidder i en mur af granit.

Indhold

  Boligminister Kaare Dybvad Bek har i samarbejde med Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel netop indgået en bindende aftale med foreningen Byg til Vækst om byggeriet af det nye statslige knudepunkt på Lerchesgade 35 med plads til omkring 1.600 statslige medarbejdere.

  Aftalen indebærer, at byggeriet på Lerchesgade skal have tilknyttet mindst 10 snusepraktikanter, som er et introduktionsforløb af 4-13 ugers varighed, der erfaringsmæssigt ofte fører til fast job eller læreplads.

  Dertil kommer knap 20 almindelige lærlingepladser efter de gældende regler.

  - Jeg er rigtig glad for, at vi med denne aftale kan hjælpe en gruppe ledige på vej, der hidtil har haft svært ved at finde fodfæste på arbejdsmarkedet. Det er et vigtigt skridt for dem, og det understreger regeringens ambition om at skabe et arbejdsmarked, hvor der er plads til alle, siger boligminister Kaare Dybvad Bek.

  Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel glæder sig også over aftalen med Byg til Vækst, som er et samarbejde mellem ti fynske kommuner med henblik på at få så mange ledige fynboer som muligt i beskæftigelse i byggeriet.

  - I Byg til Vækst kommer du ud og går sammen med et sjak, og hvis du tager fat og tager del i fællesskabet, har der vist sig rigtig gode muligheder for fast arbejde bagefter. På både virksomhedernes og de lediges vegne er jeg virkelig glad for, at der nu også kommer ekstra praktikpladser i det kommende, flotte byggeri midt i Odense, siger borgmester Peter Rahbæk Juel.

  I foreningen Byg til Vækst er man også glade for den nye aftale:

  - I den nuværende økonomiske situation er det særligt glædeligt for os at indgå denne aftale. For mange af vores snusepraktikanter er tidligere endt med at opnå fast beskæftigelse eller en læreplads efter endt praktik. Så det er jeg ret sikker på også vil ske denne gang, siger bestyrelsesformand i Byg til Vækst, Torben Knudsen.

  Yderligere oplysninger:
  Pressechef for boligministeren, Poul Aarøe Pedersen: 29329847, poa@trm.dk
  Presserådgiver for Odenses borgmester, Jon Bøge Gehlert: 21152910, jgeh@odense.dk

  Fakta om aftalen
  Det primære formål med Byg til Vækst-projektet er at flytte ledige fra arbejdsløshed til uddannelse og beskæftigelse samt at åbne for praktikpladser og lærlingeforløb inden for byggefagene.

  Byg til Vækst-tovholderen vil cirka en gang om ugen besøge pladsen med henblik på opfølgning på snusepraktikanter, rekrutteringsservice i forhold til ledige og lignende.

  Den forpligtende partnerskabsaftale mellem Byg til Vækst og Bygningsstyrelsen fungerer på den måde, at Bygningsstyrelsen som bygherre skal sikre, at der indgås klausuler for beskæftigelse af lærlinge og snusepraktikanter i forbindelse med byggeriet i den endelige kontrakt med totalentreprenøren.

  Byggeriet af det nye kontorknudepunkt er i udbud, og forventningen er, at der er fundet en vinder af udbuddet i foråret 2021.