Gå til hovedindhold

Ny bekendtgørelse om tilladt maksimalbelægning i fjernbusser

Alle skal deltage i indsatsen mod smittespredning af Covid-19 – både borgere og virksomheder. I den kollektive trafik er danskerne blevet opfordret til kun at foretage de mest nødvendige rejser. Udbyderne af den kollektive trafik er ligeledes blevet opfordret til at være med til at begrænse trængslen ved ikke at medtage for mange passagerer. Det gælder også fjernbusserne.

Indhold

    De seneste par dage har der dog været historier i pressen om næsten fyldte fjernbusser, hvor myndighedernes opfordringer helt klart ikke er blevet iagttaget.

    - Jeg blev faktisk ret fortørnet over at se billederne med fyldte Flixbusser. Jeg syntes, at vores opfordringer om at undgå trængsel i den kollektive trafik har været ret klare og velbegrundede. Undgå smittespredning - følg sundhedsmyndighedernes anbefalinger, siger transportminister Benny Engelbrecht og fortsætter:

    - Jeg har derfor bedt sundheds- og ældreministeren om at udstede en bekendtgørelse om tilladt maksimalbelægning i fjernbusserne. Herefter må fjernbusserne på intet tidspunkt være mere end halvt fyldte. Påbuddet gælder fra i dag.

    - Jeg går selvfølgelig ud fra, at fjernbusserne overholder påbuddet, men hvis de mod forventning ikke gør, så vil deres tilladelse til at drive fjernbuskørsel blive inddraget, siger Benny Engelbrecht.

    Pressekontakt: Poul Aarøe Pedersen, fung. pressechef for transportministeren, 29329847.