Gå til hovedindhold
Nyhed

Ny grøn erhvervsrabat på Storebælt

For at tilskynde virksomhederne til at benytte de mest miljøvenlige køretøjer og for at forenkle erhvervsrabatterne på Storebæltsforbindelsen har et bredt politisk flertal (regeringen, RV, SF, V, DF, K og LA) besluttet at omlægge rabatterne, så der kun gives rabat ved brug af de mest miljøvenlige køretøjer.

10. mar. 2020

Indhold

  På Storebæltsforbindelsen bliver der i dag givet forskellige rabatter til erhvervstrafikken. Det gælder blandt andet en rabat baseret på, hvor mange ture virksomhederne har over Storebælt.

  For at tilskynde virksomhederne til at benytte de mest miljøvenlige køretøjer og for at forenkle rabatterne har et bredt politisk flertal besluttet at omlægge erhvervsrabatterne på Storebæltsforbindelsen. Ændringen betyder, at der fremover kun gives rabat til køretøjer, der som minimum opfylder Euronorm VI. Rabatten vil fremover være 13 pct.

  Samtidig bliver den omsætningsbestemte rabat afskaffet, så alle erhvervskunder får den samme rabat, uanset hvor mange ture der køres over Storebælt.

  Transportminister Benny Engelbrecht er tilfreds med den nye aftale.

  - Det er vigtigt, at vi tilskynder erhvervslivet til at bruge de mest miljøvenlige køretøjer, hvis vi skal nå vores ambitiøse klimamål. Derfor er jeg glad for, at et bredt flertal af Folketingets partier står bag en grøn omlægning af erhvervsrabatterne på Storebælt, så der kun gives rabat til de mest miljøvenlige køretøjer. Samtidig er det positivt, at både små og store virksomheder får adgang til rabatten, så det ikke kun er forbeholdt de store virksomheder, udtaler ministeren.

  Den grønne erhvervsrabat træder i kraft den 1. oktober 2020, og den politiske aftale kan læser nedenfor.

  Kontakt til transportordførerne fra forligskredsen:

  • Anne Valentina Berthelsen (SF) tlf.: 6162 3068
  • Andreas Steenberg (RV) tlf.: 6162 5075
  • Kristian Pihl Lorentzen (V) tlf.: 2752 2818
  • Niels Flemming Hansen (K) tlf.: 3337 4202
  • Ole Birk Olesen (LA) tlf.: 3337 4908
  • Hans Kristian Skibby (DF) tlf.: 6162 4231
  • Thomas Jensen (S) tlf.: 6162 4178