Gå til hovedindhold
Nyhed

Rekordlav juletrafik

DSB oplever masseaflysninger i julen, og i det hele taget er trafikken faldet markant frem til højtiden – bortset fra godstransporten.

22. dec. 2020
Et hvidt tog holder på en perron. I forgrunden ses mennesker gå forbi.

Indhold

    Næsten 26.000 aflysninger af togbilletter i uge 51 og 24.000 ugen før taler deres tydlige sprog om en jul, hvor danskerne holder sig mere hjemme. Tallet er tre-fire gange højere end i ugerne før, og for de passagerer, der skal af sted, betyder det, at de kan holde god afstand i toget.

    - Det er rigtig positivt, at danskerne passer på sig selv og hinanden ved at undgå rejser, når de kan. Det betyder også, at dem, der skal hjem til familien frem for at holde jul alene, rent faktisk kan rejse med god plads og tryghed. Jeg er glad for, at vi kan holde hele den kollektive trafik i gang for dem, der har en samfundskritisk funktion og for dem, der ikke har en bil selv, som for eksempel studerende, siger transportminister Benny Engelbrecht.

    Tendensen er lige så klar for personbiler og busser i uge 51. Samlet viste ugen et fald i personbiltrafikken på 32 pct. ift. 2019 mod 29 pct. ugen før, mens bustrafikken viste et fald på 76 pct. Lastbiltrafikken lå derimod i uge 51 5,6 pct. over 2019 og har i det hele taget ligget højt de seneste uger.

    - Selvom tomme tog og busser er et trist syn, er det i den her periode en god ting, og når vi samtidig kan se, at godstrafikken ligger højt, er det et sikkert tegn på, at trods corona er der godt gang i samfundet. Det er en helt ekstrem situation, vi er i som samfund, men jeg må sige, at det danske velfærdssamfund igen viser sin robusthed og evne til at omstille sig, siger Benny Engelbrecht.