Transportminister: Begræns dine rejser i påsken
Antallet af personbiler på vejene og rejsende i den kollektive trafik er faldet markant i hele landet. Det er ifølge transportminister Benny Engelbrecht positivt, og han opfordrer til, at den tendens fortsætter i påsken, så vi alle overvejer, om vores rejse er nødvendig.
Brugen af den kollektive trafik er i overensstemmelse med regeringens og myndighedernes anbefalinger faldet markant i hele landet i forbindelse med COVID-19. Der er også færre biler på det overordnede vejnet, og vejtrafikken på Storebælt og Øresund er faldet drastisk. Det er positivt. Og den tendens skal ifølge transportminister Benny Engelbrecht gerne fortsætte i påsken.
- Jeg vil anbefale, at du tænker dig meget grundigt om, inden du rejser på påskeferie. Gør op med dig selv, om din rejse er strengt nødvendig, eller om du godt kan blive derhjemme. Hvis du ejer et sommerhus, er det okay, at du tager derhen, men det er afgørende, at du husker og iagttager myndighedernes anbefalinger. Det gælder blandt andet om at holde afstand og sikre en god hygiejne, siger transportminister Benny Engelbrecht.
DSB har indført et pladsbilletkrav på alle selskabets afgange i regional- og landsdelstrafikken. På den måde sikres det, at der ikke er flere rejsende end antallet af siddepladser i togene, fordi man ikke kan køre med toget uden en pladsbillet til den pågældende afgang. Pladsbilletten er til gengæld gratis.
Derudover har DSB sat salget af Orange-billetter på pause i påsken. DSB bruger nemlig normalt Orange-billetterne til at fylde togene op, og det er ifølge transportminister Benny Engelbrecht ikke ønskeligt i den alvorlige situation, vi står i, hvor det er vigtigt, at vi holder afstand til hinanden. Derudover er det et fritidsrejseprodukt, og da fritidsrejser frarådes, bakker regeringen fuldt op om, at DSB har besluttet at sætte billettypen på pause i påsken.
Trafiktal
- Rejsekortaktiviteten (dvs. rejser eksklusive rejser på periodekort, kontantbilletter, APP-billetter mv.) er 80-90 pct. under normalen.
- I hovedstadsområdet er passagertallet for S-tog faldet med godt 80 pct. i forhold til normalen, mens metroens passagertal er faldet med godt 85 pct. og Movias passagertal også med ca. 85 pct.
- Vest for Storebælt er billedet det samme som i hovedstadsområdet. Midttrafik har oplevet et fald i passagertallet på godt 80 pct., mens Fynbus har oplevet et fald på ca. 85 pct.
- Vejtrafikken på det overordnede vejnet er faldet med ca. 40 pct.
- Vejtrafikken er tilsvarende faldet 55 pct. på Storebælt og 71 pct. på Øresund.