Gå til hovedindhold

Transportministeren indvier Haderup Omfartsvej

Den store saks er fundet frem, når transportminister Benny Engelbrecht i dag klipper snoren til Haderup Omfartsvej.

Indhold

    Otte kilometer ny asfalt bliver i dag køreklar, når transportminister Benny Engelbrecht klokken 11.00 indvier Haderup Omfartsvej.

    - Haderup Omfartsvej er et godt eksempel på, at vi har fokus på trafiksikkerheden, allerede når vi beslutter at anlægge ny infrastruktur. En 2+1-vej højner nemlig sikkerheden på vejene, og den øger tilmed også fremkommeligheden. Derudover er der lagt et klimavenligt slidlag på asfalten, så bilerne vil udlede mindre CO2, når de kører på omfartsvejen. Bilisterne vil altså ikke alene komme hurtigere og mere sikkert frem – de sparer også brøndstof og bidrager til at reducere vores CO2-udslip, siger transportminister Benny Engelbrecht.

    Omfartsvejen vest om Haderup er i alt otte kilometer lang og vil forbedre fremkommeligheden markant for alle trafikanter på rute 34 mellem Skive og Herning, hvor rejsetiden vil blive forbedret med cirka to minutter.

    Den nye vej vil desuden aflaste Haderup for den tunge, gennemkørende trafik, der kører mellem Skive og motorvejsnettet ved Herning. Haderup vil derfor opleve mindre trafik og mindre støj gennem byen, når vejen er færdig.

    Omfartsvejen er belagt med et klimavenligt slidlag, der genererer mindre rullemodstand mellem dæk og vej, så biler og lastbiler bruger mindre brændstof. Dette vil reducere CO2-udledningen i trafikken. Det klimavenlige slidlag er et helt nyt og specialblandet produkt, som Vejdirektoratet i samarbejde med forskere fra universitetsverdenen og industrien har udviklet siden 2011. Haderup Omfartsvej er det første større nye anlægsprojekt, hvor der er udlagt klimavenligt slidlag.