Gå til hovedindhold

Vi rejser lige så lidt som i maj

De seneste optællinger af danskernes rejsemønstre viser, at antallet af passagerer i den kollektive transport er faldet drastisk efter de nye restriktioner og nu er på niveau med maj.

Indhold

  Fra den ene dag til den anden tog trafikken et kraftigt dyk i sidste uge, da regeringen meldte restriktioner i en række kommuner. Antallet af passagerer i den kollektive transport har været faldende siden sommer, men ved den seneste delvise nedlukning af kommunerne er der sket et mere tydeligt fald i trafikmængden. Og det gælder på både veje og skinner, hvor trafikmængden nu er på niveau med maj 2020.

  - Det er ambivalent at glæde sig over, at der er færre passagerer i den kollektive transport, og at folk generelt bliver hjemme, når man er transportminister. Men i denne helt særlige situation, er det en virkelig glædelig nyhed. Den faldende trafikmængde er et meget klart bevis på, at danskerne lytter til myndighederne, når der som nu er behov for at passe ekstra godt på for at begrænse smitten, siger transportminister Benny Engelbrecht.

  De trafikale nøgletal for trafikken er udarbejdet som en række nøgletal på baggrund af:

  - Rejsekortdata (data til og med 13. december)
  - Togtrafik over Storebælt (data til og med 13. december)
  - S-togstrafikken (data til og med 13. december)
  - Aktiviteter i nærheden af stationer (google-data i forhold til 5/1 til 5/2 2020) (data til og med 11. december)

  Der har, som gennem stort set hele coronaperioden, været kørt med fuld kapacitet i både tog og busser.

  - Det er en meget vigtigt, at vi gennem hele den her krise har holdt den kollektive trafik i gang med fuld kapacitet, så der er plads til at holde afstand. Der er brug for, at sygeplejersker og andre i kritisk funktion kan komme på job, og der er også borgere, der skal kunne komme til læge eller til indkøb med bus eller tog, siger Benny Engelbrecht.