Gå til hovedindhold

Vinderen af Danmarks første cykelinitiativpris er fundet

Transportminister Benny Engelbrecht overrakte i dag prisen for Årets Cykelinitiativ 2020 til Jacob Jelsing, der er medstifter af GUBRA.

Indhold

  Der var store klapsalver i salen i Industriens Hus og hos de mange, der streamede med, da transportminister Benny Engelbrecht i dag overrakte prisen for Årets Cykelinitiativ 2020 til Jacob Jelsing.

  Jacob Jelsing er medstifter af GUBRA, som er en privatejet biotekvirksomhed. Han modtager prisen for sit arbejde med at skabe en mere cykelvenlig arbejdsplads, hvor medarbejdere bliver motiveret til at vælge cyklen frem for bilen; for eksempel ved at de kan lease en el-cykel.

  - Cykelinitiativprisen er en anerkendelse af, at der fortsat er mange, som arbejder for en stærk og udbredt cykelkultur i Danmark. Det er afgørende for vores sundhed, for den måde vi transporterer os på – og ikke mindst for vores klima. Jeg vil derfor gerne takke de mange virkelig gode kandidater for deres arbejdsomhed og engagement for at styrke cyklismen herhjemme. En særlig stor tak skal lyde til prismodtageren – og til Dansk Industri og Cyklistforbundet for samarbejdet, fortæller transportminister Benny Engelbrecht.

  Ifølge Cyklistforbundet er GUBRA en værdig modtager af prisen.

  - GUBRA forstår vigtigheden af og fordelene ved at sætte fokus på grøn transport, og de gør med deres indsats en stor og positiv forskel til gavn for klimaet, fremkommeligheden og medarbejdernes sundhed. Virksomheden har oven i købet netop modtaget en guldcertificering i Cyklistforbundets certificeringsordning Cykelvenlig Arbejdsplads for sin indsats for at sikre gode forhold for de cyklende medarbejdere med badefaciliteter, cykelskur, cykelværksted og deltagelse i cykelkampagner, siger direktør for Cyklistforbundet Klaus Bondam.

  Det er første gang, at Årets Cykelinitiativpris bliver uddelt. Ministeriet modtog 30 indstillinger til prisen; heriblandt fra skoler, dagplejere, arbejdspladser og ildsjæle.

  - Det er vigtigt, at danske virksomheder tager ansvar og inspirerer de ansatte til at ændre transportvaner. Det ser vi hos GUBRA og på mange andre arbejdspladser. En del steder i landet er vejnettet belastet af trængsel i myldretiden, men jo flere pendlere vi kan flytte fra bilerne og over på cykel eller i kollektiv trafik, jo mere plads er der til alle dem, som ikke har alternativer. Vi kommer heller ikke udenom, at det er godt for folkesundheden og dermed samfundsøkonomien, hvis flere hopper op på cyklen til hverdag. Derfor er jeg meget begejstret for, at virksomheder som GUBRA kaster sig ambitiøst ind i kampen for at ændre medarbejdernes transportvaner, siger Michael Svane, der er branchedirektør i Dansk Industri.

  Det er forventningen, at Årets Cykelinitiativpris vil være en tilbagevendende begivenhed. Ministeriet opfordrer derfor alle relevante kandidater til at ansøge, når tilmeldingen til Årets Cykelinitiativpris 2021 åbner næste år.