Gå til hovedindhold
Nyhed

Albertslund Kommune indgår klimasamarbejdsaftale med regeringen

Albertslund Kommune lever allerede op til en række af målsætningerne i den nye klimasamarbejdsaftale, som netop er blevet indgået med transportministeren. Aftalen skal alligevel bane vejen for endnu mere grøn transport i kommunen, der har tradition for at sætte grønne fodspor.

22. mar. 2021

Indhold

  Albertslund Kommune bakker op om transportministerens ønske om en grøn omstilling af den kollektive trafik. Derfor har kommunen valgt at tilslutte sig de klimasamarbejdsaftaler om kollektiv trafik, som regeringen indgik i juni 2020 med seks af landets største kommuner; København, Aarhus, Aalborg, Odense, Vejle og Frederiksberg. Sidenhen har flere kommuner forpligtet sig, og nu følger Albertslund Kommune helt naturligt trop.

  Det glæder transportministeren sig over:

  - Jeg meget glad for, at Albertslund nu også har indgået en ambitiøs klimasamarbejdsaftale med regeringen. Et bredt flertal i Folketinget har forpligtiget sig på at begrænse CO2-udslippet med 70 procent i 2030. Det kræver, at alle trækker med, og her er kommunernes tilslutning til regeringens klimasamarbejdsaftaler et vigtig skridt, siger transportminister Benny Engelbrecht.

  I Albertslund Kommune støtter man naturligvis op om regeringens målsætninger om en grønnere omstilling. Også når det handler om trafik:

  - Albertslund Kommune er siden 1992 gået forrest på den grønne miljø- og klimafront. Nu er det på tide, at vi kommer med i førerfeltet, når det handler om grøn transport. Og grøn omstilling af den kollektive og kommunale trafik er et meget vigtigt område i forhold til at reducere udledningen af CO2, som har stor vægt i vores ambitiøse klimaplan. Med det in mente og som hovedstadskommune er det derfor naturligt for Albertslund Kommune at tilslutte sig regeringens klimasamarbejdsaftale, siger borgmester i Albertslund Kommune, Steen Christiansen.

  Og Albertslund er faktisk allerede med i førerfeltet. Således lever kommunen allerede op til flere af de fem målsætninger, som man forpligter sig til i aftalen. Således lever Albertslund Kommune op til målsætningerne om fossilfrie eller nulemissionsbusser i alle nye udbud af busser på lokale og tværkommunale ruter. Derfor er vejen banet for, at Albertslund Kommune kan fastsætte endnu mere ambitiøse målsætninger på det område. Det kommer klimaet til gode, og alle ind- og udpendlerne i Albertslund kan se frem til endnu mere grøn busdrift i fremtiden. Også den kommunale vognpark i Albertslund er godt på vej til at blive eldreven og dermed også bidrage til den grønne omstilling af transportsektoren.