Gå til hovedindhold
Nyhed

Antallet af ladestandere stiger støt

Den seneste optælling viser, der i september 2021 kom 10 procent flere ladepunkter. Det forbedrer mulighederne for at køre grønt i hele landet, hvor også salget af el- eller hybridbiler stiger.

08. nov. 2021
Nærbillede af ladestander og ladekabel, der er tilkoblet en bil

Indhold

    Ved udgangen af september var hver tiende offentligt tilgængelige ladepunkt helt nyt. Ladeinfrastrukturen er i hastig udvikling for at imødekomme den voksende efterspørgsel på oplademuligheder for stadig flere el- og hybridbiler, der kører på vejene.

    - Næsten halvdelen af alle nye biler, der blev indregistreret i september, har behov for en ladestander for at køre grønt. Det er en tyk streg under, at der er et seriøst behov for at opsætte ladestandere overalt i Danmark, så infrastrukturen kan følge med efterspørgslen. De seneste måneders stigning i ladestandere viser heldigvis, at det går stærkt med at sikre bedre muligheder for at oplade, siger transportminister Benny Engelbrecht.

    Der er en kraftig aktivitet i udrulningen af ladeinfrastruktur og salg af el- og plug-in hybridbiler. Derfor er der en generel efterspørgsel på statistik vedrørende ladeinfrastrukturen i alle dele af landet. Transportministeriet vil derfor løbende udarbejde notater om status på ladeinfrastrukturen med udgangspunkt i data leveret af ChargeX Analytics.