Gå til hovedindhold
Nyhed

Billige rejser og gratis færger i sommerferien

Der er indgået politisk aftale om en sommer- og erhvervspakke for 2021. Den betyder blandt andet, at det igen i år bliver muligt at rejse billigt med kollektiv transport og gratis med færger.

04. jun. 2021

Indhold

  De mange danskere, som i år skal holde sommerferie i Danmark, får nu mulighed for at gøre rejsen billigere eller måske endda gratis.

  Det sker som følge af den aftale, der i dag er indgået mellem regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten, Konservative og Alternativet.

  - Sidste år viste os, at lysten til at rejse i Danmark blomstrer i fuld flor. Rigtig mange danskere tog bussen, toget eller færgen rundt i deres sommerferier og fik på den måde oplevet det danske sommerland til en billig penge. Jeg glæder mig over, at vi har mulighed for at tilbyde det endnu en gang, så mange danskere kan bruge vores kollektive transport til både storbyen eller de mange dejlige øer, der er klar med ferieoplevelser, siger transportminister Benny Engelbrecht.

  Aftalen indebærer, at det igen i år bliver muligt at købe et rejsepas til al offentlig kollektiv transport i Danmark i en sammenhængende periode på otte dage.

  Ligesom det igen i år bliver muligt for gående og cyklende at rejse gratis med indenrigsfærgerne samt mellem Rønne og Ystad. I år gælder det også for biler med handikapparkeringskort.

  - Der er ingen tvivl om, at sidste års gratis færgerejser var en stor succes. Over en million passagerer benyttede sig af tilbuddet sidste sommer, og jeg er derfor tilfreds med, at aftaleparterne er enige om at kunne tilbyde danskerne de muligheder igen i år. Jeg har også lyttet til de ønsker, der har været om mere fleksibilitet for færgerne. Derfor har vi besluttet at forlænge muligheden, så færgeselskaberne kan vælge, hvornår de tilbyder de gratis rejser henover både juli, august og september. Og så vil jeg gerne understrege, at det lige som sidste år er frivilligt for færgeselskaberne, om de ønsker at gøre brug af tilbuddet eller ej, forklarer ministeren.

  Aftalen indebærer følgende:

  Det bliver gratis for gående, cykler og biler med handikapparkeringskort at sejle indenrigs i Danmark og mellem Ystad og Rønne.

  • Tilbuddet vil gælde i juli, august og september 2021, og det er op til færgeoperatørerne selv at fastlægge den gratis periode, hvis selskabet ønsker at deltage i ordningen.

  Det bliver muligt at købe et rejsepas til fri rejse med al offentlig kollektiv transport i Danmark i en sammenhængende periode på otte dage.

  • Tilbuddet vil gælde fra den 27. juni til den 9. august 2021.
  • Rejsepasset omfatter rejser med DSB- og Arriva-tog, busser, metro, lokalbaner og letbaner i hele landet.
  • Der vil blive udbudt mindst 66.000 rejsepas. Det endelige antal afhænger af den aftale, der nu skal indgås med operatørerne.
  • Rejsepasset vil koste 399 kroner for voksne og 199 kroner for børn mellem 12-15 år. Børn under 12 år rejser gratis ifølge med voksen i forhold til gældende rejseregler.
  • Passene bliver solgt efter først-til-mølle-princippet via rejsepas.nu. Det vil også være muligt at købe dem fysisk på DSB’s tre betjente salgssteder i henholdsvis Aarhus, Odense og København.