Gå til hovedindhold
Nyhed

Finansiering af ekstra dobbeltture i uge fire er på plads

Kontaktrådet og Transportministeriet har drøftet finansiering af de ekstra dobbeltture med Povl Anker den sidste uge i januar.

16. mar. 2021

Indhold

    Efter ønske fra Kontaktrådet aftalte Transportministeriet med Molslinjen, at Povl Anker sejlede en daglig dobbelttur mellem Rønne og Køge fra den 23.-31. januar 2021, hvor turister ikke kunne rejse via Sverige.

    Molslinjen har oplyst, at rederiets samlede nettoomkostninger i forbindelse med indsættelsen af Povl Anker fra den 23.-31. januar 2021 er på 2,3 millioner kroner. Der er enighed om, at ekstraregningen ikke skal påvirke sejlplanerne. De ekstra dobbeltture finansieres derfor med et ekstra tilskud til færgebetjeningen af Bornholm.

    - Corona har ramt hele landet, og på Bornholm har der været nogle særlige udfordringer ikke mindst på grund af den svenske grænselukning. Derfor er det også rigtig godt, at både Thomas Thors som borgmester og formand for Kontaktrådet og Molslinjen har været hurtige til at finde løsninger. Heldigvis lykkedes det hurtigt at få åbnet for transit, siger transportminister Benny Engelbrecht.

    Borgmester Thomas Thors er tilfreds med løsningen.

    - Vi har brug for stor fleksibilitet og hurtig handling i de her tider, og jeg er tilfreds med, at vi kan løse både store og små problemer sammen. Jeg kan kun rose transportministeren for stor lydhørhed og vilje til at finde løsninger, siger Thomas Thors.