Gå til hovedindhold

Hold påske med god afstand i den kollektive transport

Påsken står for døren og det er vigtigt som passager i den kollektive transport at huske anbefalinger om at rejse uden for de travleste perioder, når det er muligt.

Indhold

    Lige om lidt er det påske, hvor danskerne traditionelt set rejser på tværs af landet for at besøge familie og venner. Danmark er godt i gang med en gradvise genåbning og smittesituation er forholdsvis stabil. Derfor er det vigtigt, at vi fastholder de gode de gode vaner om afstand og hygiejne.

    - Vi skal fortsat passe på os selv og hinanden også i forbindelse med den forestående påske. Jeg vil derfor opfordre til, at hvis du skal med kollektiv transport i påsken, så rejs så vidt muligt på de tider af døgnet og på de dage, hvor der er færrest mennesker i den kollektive transport, siger transportminister Benny Engelbrecht og fortsætter:

    - Derudover vil jeg endnu engang opfordre til at huske at holde god afstand til hinanden og bruge mundbind og håndsprit, hvis du skal afsted.

    Kravet om mundbind i den kollektive transport gælder stadig. De store rejsedage på tværs af landet er især fredag før påske, onsdag og 2. påskedag.