Kommunal politisk forståelse om Lynetteholm

Transportministeriet, Københavns Kommune, 13 omegnskommuner og Frederiksberg Kommune indgår politisk forståelse om rammerne for udviklingen omkring Lynetteholm.

01. juni 2021

Anlægsloven om Lynetteholm har rejst en række spørgsmål i forhold til kommunerne omkring København. Blandt andet har der været usikkerhed om fremtiden for renseanlægget Lynetten, som er ejet af kommunerne i fællesskab gennem selskabet BIOFOS. Nu er der indgået en politisk forståelse, der slår fast, at BIOFOS selv beslutter, om renseanlægget Lynetten skal flyttes, når Lynetteholm bliver etableret.

Samtidig er parterne enige om at nedsætte en følgegruppe med regeringen og kommunerne, der får til opgave løbende at følge effekterne af Lynetteholmsprojektet i et større hovedstadsperspektiv.

- Lynetteholmen er et stort projekt, der ud over at være jorddepot og stormflodssikring af København giver en række muligheder på sigt. Derfor er det vigtigt, at ikke bare København, men også omegnskommuner og Frederiksberg får mulighed for at følge og bidrage til processen, siger transportminister Benny Engelbrecht.

- Det har været vigtigt for os at få lavet en fælles politisk forståelse af, hvordan anlægsloven skal forstås – særligt ift. BIOFOS. Såfremt det af hensyn til spildevandshåndteringen måtte blive nødvendigt at flytte Lynetten, er det med denne forståelse sikret, at Lynettens grund kan sælges på markedsvilkår. Det skaber den tryghed, der er brug for. Vi ser frem til arbejdet i følgegruppen, som giver os mulighed for at følge udviklingen tæt. Dermed kan vi tage dialogen tidligt og sikre, at Lynetteholmen også hænger sammen i et regionalt perspektiv, udtaler borgmester i Albertslund Kommune, Steen Christiansen, på vegne af omegnskommunerne og Frederiksberg.

- Der vil fortsat være en tæt dialog mellem København, Frederiksberg og omegnskommunerne om udviklingen i hele hovedstadsområdet - vi er nært forbundne kommuner, der deler en masse funktioner og har en kæmpe udveksling af borgere, der hver dag krydser kommunegrænserne mellem bopæl og arbejde. Vi har en fælles interesse om at skabe udvikling i hele hovedstadsområdet og ikke kun i den enkelte kommune, siger overborgmester i København Lars Weiss

Læs den politiske forståelse nedenfor.

Følgende parter står bag den politiske forståelse:

Albertslund Kommune
Ballerup Kommune
Brøndby Kommune
Frederiksberg Kommune
Gentofte Kommune
Gladsaxe Kommune
Glostrup Kommune
Herlev Kommune
Hvidovre Kommune
Høje-Taastrup Kommune
Ishøj Kommune
Københavns Kommune
Lyngby-Taarbæk Kommune
Rødovre Kommune
Vallensbæk Kommune og
Transportministeriet

Anlægsloven til Lynetteholmen 3. behandles den 4. juni

Læs også

pdf

Politisk forståelse om Lynetteholm

0,08 MB Download
pdf

Bilag til politisk forståelse om Lynetteholm

0,05 MB Download