Gå til hovedindhold
Nyhed

Kommune indgår forpligtende aftale om grøn transport med regeringen

Busser og kommunens egne biler skal være grønne. Det har Fredensborg Kommune forpligtet sig til i en ny aftale med regeringen.

08. feb. 2021

Indhold

  Fredensborg er nu med i det gode selskab af kommuner, som har forpligtet sig til at indføre grøn transport for at reducere klimabelastningen fra busser og biler. Det skyldes den aftale som borgmester Thomas Lykke Pedersen og transportminister Benny Engelbrecht har indgået.

  - Vi har i byrådet i mange år haft et stærkt fokus på at gå forrest i den grønne omstilling og blandt andet nedbringe CO2-udslippet fra vores bygninger og biler ved at investere i alt fra solceller, energirenovering og elbiler. Jeg ser derfor denne aftale med regeringen som et naturligt næste skridt, hvor vi sætter ekstra fart under omstillingen til grøn transport – hvor ikke mindst nye grønne busser vil være et synligt tegn på forandringen, siger borgmester Thomas Lykke Pedersen.

  Citat af Benny Engelbrecht:

  - Det glæder mig, at Fredensborg Kommune nu også indgår en klimasamarbejdsaftale med regeringen. Fredensborg er ambitiøse på klimaområdet. Det afspejler sig i klimasamarbejdsaftalen, hvor Fredensborg Kommune forpligter sig til fremtidige indkøb af CO2-neutrale eller nulemissionsbusser, ligesom alle indkøb af kommunale personbiler fremadrettet vil være nulemissionskøretøjer. Det er et godt bidrag til regeringens 70 procents reduktionsmålsætning af CO2 i 2030. Jeg vil gerne understrege, at det løfte kan vi kun indfri, når alle hjælper til, og derfor skal der lyde stort tak til Fredensborg Kommune.

  Med aftalen forpligter kommunen sig til, at kommunens busruter, i takt med at de udbydes på ny, skal betjenes af fossilfri eller nulemissionsbusser. Det er også en del af aftalen, at kommunens egne biler over de næste år skal overgå til at være eldrevne.

  Kontakt
  Fredensborgs borgmester Thomas Lykke Pedersen (A) tlf. 25 29 19 42