Gå til hovedindhold
Nyhed

Krav om mundbind i kollektiv transport og indenrigsfly

Efter godkendelse i Epidemiudvalget bliver der igen krav om mundbind eller visir i den kollektive transport og indenrigsfly samt krav om coronapas til køreundervisning og prøver.

27. nov. 2021

Indhold

  Fra mandag den 29. november 2021 skal mundbindet igen med i tasken, når man skal med bus, tog, færge eller anden kollektiv transport samt indenrigsfly. Kravet gælder passagererne og følger helt samme regler som tidligere.

  - Vi så sidste år, hvor hurtigt passagererne tog mundbind til sig, og derfor er jeg meget tryg ved, at vi nu igen beder alle om at passe ekstra på hinanden ved at bruge et mundbind i den kollektive transport. Mundbind er en lille ting for den enkelte, og det er med til at bremse smitten, så vi forhåbentlig undgår større nedlukninger, siger transportminister Benny Engelbrecht.

  Kravet om mundbind eller visir vil gælde i bus, tog, letbane, metro, færge, taxi, fjernbusser, turistbusser og indenrigsfly. Kravet gælder passagerer og vil følge samme retningslinjer som tidligere. De ansatte vil på lige fod med ansatte i detailhandel være fritaget for kravet, hvis deres arbejdsgiver kræver, at de har coronapas.

  Samtidigt er det besluttet at indføre krav om coronapas på kørekortområdet, dvs. når man opholder sig på køreskolen, i skolevognen og ved teori- og køreprøver.

  Kravene bliver indført efter indstilling fra Epidemikommissionen og godkendelse i Epidemiudvalget.

  Fakta:

  Kravet om mundbind eller visir gælder alle passagerer over 12 år. Nogle voksne vil af helbredsmæssige årsager kunne være undtaget fra kravet om mundbind eller visir. Kravet omfatter passagerer i busser tog, metro, letbaner, samt flextrafik, flextur og indenrigsfly. Kravet gælder på bus- og togstationer, metrostationer og ved letbanestoppesteder, letbane stationer, færgeterminaler samt lufthavne. Kravet omfatter også passagerer i den private kollektive trafik, herunder fjernbusser, turistbusser, privat taxikørsel og færger – dog ikke på færgens udeareal.

  De ansatte vil på lige fod med ansatte i detailhandel være fritaget for kravet, hvis deres arbejdsgiver kræver, at de har coronapas. Transportvirksomhederne vil indføre rejseregler om, at rejsende skal bære mundbind eller visir i transportmidler og på stationer mv., og vil afvise passagerer der ikke lever op til kravet. Såfremt en passager skulle nægte at forlade transportmidlet, vil det blive håndteret af politiet.