Gå til hovedindhold
Nyhed

Krav om negative tests for alle passagerer

Fra 9. januar kl. 17.00 til og med 17. januar vil der være forbud mod at flyve til Danmark med passagerer uden en negativ coronatest.

08. jan. 2021

Indhold

    For at begrænses smitten med de mere smitsomme varianter af Covid-19 har regeringen besluttet at indføre et krav om, at alle flypassagerer til Danmark skal fremvise negative coronatest, før flyselskaberne må tage den dem med. Testen skal være taget indenfor 24 timer før passageren går ombord på flyet.

    Det er sundhedsmyndighedernes anbefaling at forebygge nye introduktioner af smitten i Danmark, og derfor udvider regeringen nu de regler, der gælder for passagerer fra Storbritannien til at omfatte hele verden.

    - Vi er i en meget alvorlig situation, og derfor stiller vi nu som et krav, at hvis du vil flyve her til, skal du have en negativ coronatest. På den måde sikrer vi, at der ikke kommer passagerer fra Storbritannien eller fra Sydafrika ind via andre lande og direkte ud i det danske samfund uden en test. Mulighederne for at blive testet for Covid-19 er gode, og de fleste større lufthavne har adgang til testfaciliteter i selve lufthavnen. Det er derfor er det et overkommeligt krav, som vil give et ekstra værn mod de mere smitsomme varianter, siger transportminister Benny Engelbrecht.

    Forbuddet gælder alle passagerer undtagen børn til og med 12 år, og det er op til flyselskaberne at sikre, at man ikke kommer ombord uden en negativ test.

    Indenrigsflyvninger og flyvninger fra Grønland og Færøerne er undtaget fra forbuddet.