Lempelse af forbud mod at lande med passagerer uden negativ COVID-19-test

Forbud mod at flyve til Danmark med passagerer uden en negativ coronatest lempes den 26. juni til kun at gælde for røde destinationer.

Foto: Jan Eliassen/Naviair

24. juni 2021

Formålet med forbuddet mod at lande med passagerer uden negativ COVID-19-test er at minimere import af bekymrende virusvarianter, som kan udgøre en risiko for kontrollen med epidemien i Danmark indtil flere er vaccinerede. Derfor er det fortsat nødvendigt at opretholde testkravet forud for ombordstigning ved afrejse fra røde destinationer.

Som følge af den gradvise genåbning af rejseaktiviteten er der foretaget justeringer til flyveforbuddet, som har til formål at gøre det nemmere at rejse i Europa:

  • Flyveforbuddet lempes, så der kun stilles krav om test forud for ombordstigning ved afrejse fra røde lande og regioner.
  • Testkravet udvides fra 48 timer til 72 timer forud for ombordstigning, men til gengæld skal testen være en PCR-test.

Uanset afrejseland skal udlændinge med fast bopæl i udlandet fortsat kunne fremvise en negativ PCR test der er foretaget senest 72 timer inden indrejse til Danmark eller en negativ antigentest, der er foretaget senest 48 timer inden indrejse til Danmark. Denne test skal dog ikke fremvises ved ombordstigning på fly til Danmark, men kan blive kontrolleret i lufthavnen ved ankomst.

Lempelsen træder i kraft den 26. juni. Forlængelsen af flyveforbuddet gælder frem til den 31. oktober 2021.