Gå til hovedindhold
Nyhed

Midlertidig stop for flyvninger fra De Forenede Arabiske Emirater

På grund af mistanke om uregelmæssigheder med test i Dubai lukker transportminister nu for alle flyvninger fra landet i fem dage, mens sagen undersøges.

22. jan. 2021

Indhold

    For at begrænse nye mutationer af coronavirus blev det fra 9. januar et krav for at flyve til Danmark, at alle passagererne har en frisk negativ test for COVID-19 eller bevis for, at de har haft sygdommen for nylig.

    På den måde minimeres risikoen for, at smittede passagerer kan gå direkte ud i samfundet. Efter en henvendelse til Udenrigsministeriet er der dog opstået mistanke om, at de test, der kan fås før udrejse fra Dubai, ikke er pålidelige.

    - Vi har tideligere set, mutationer komme ind via Dubai, og vi kan ikke sidde sådan en mistanke overhørig. Derfor vil alle passagerflyvninger fra De Forenede Arabiske Emirater blive indstillet i fem dage, indtil det har været muligt at undersøge sagen til bunds og sikre, at den negative test, der bliver krævet, rent faktisk er en reel test, som er foretaget ordentligt, siger transportminister Benny Engelbrecht.

    Flyveforbuddet gælder fra i nat og foreløbig i fem dage, indtil de danske myndigheder har vished for, at der ikke bliver sjusket med de tests, der bliver lavet og at der ikke kan købes falske tests.