Gå til hovedindhold
Nyhed

Ny automatisk model for lokale nedlukninger

Som led i udmøntningen af Rammeaftale om plan for genåbning er der udarbejdet en ny model for lokale nedlukninger baseret på automatik.

15. apr. 2021

Indhold

    Den nye model trådte i kraft den 12. april 2021 og betyder, at hvis det testkorrigerede incidenstal i en kommune er over 200 pr. 100.000 indbyggere, lukkes der ned for blandt andet skoler, kultur- og fritidsaktiviteter og liberale serviceerhverv – herunder køreskoler.

    Først når kommunen i syv dage i træk har haft en testkorrigeret incidens på under 200 smittede, ophæves nedlukningen. Kriterierne for nedlukning er anbefalet af Statens Serum Institut. Kriterierne er vurderet ud fra den aktuelle smittesituation og vil løbende blive vurderet og justeret efter behov på baggrund af erfaringer og epidemiens udvikling.

    For at skabe gennemsigtighed og forudsigelighed bliver data for incidensniveauet i kommunerne offentliggjort på Statens Serum Instituts hjemmeside på hverdage cirka klokken 14.00. Dermed kan man løbende holde øje med, om der er risiko for lokal nedlukning i en kommune, eller hvor langt man er fra at kunne genåbne efter en nedlukning.