Gå til hovedindhold
Nyhed

Nyt råd skal fremme viden om cyklisme i Danmark

Vejdirektoratet nedsætter et samlet Cykelråd, der skal sikre et mere målrettet fokus på cyklisme i Danmark.

11. mar. 2021

Indhold

    Der skal endnu mere fokus på cykelismen i Danmark. Derfor har Vejdirektoratet nu besluttet at samle de eksisterende ekspertgrupper og netværk inden for styrelsens arbejde med cyklisme til ét centralt Cykelråd.

    - Vi har god brug for et slagkraftigt rådgivende organ, som kan være med til gøre Danmark til et endnu bedre cykelland. Som selvudnævnt cykelminister er jeg derfor glad for, at Vejdirektoratet nu sikrer, at vi får en samlet cykelstemme frem for de mange mindre organer, der har været hidtil. Cyklen er et vigtigt transportmiddel for mange og det er et vigtigt redskab i forhold til den grønne omstilling. Derfor ser jeg frem til at følge det nye Cykelråds arbejde, siger transportminister Benny Engelbrecht.

    Cykelrådet vil bestå af en række medlemmer fra Vejdirektoratets nu tidligere Rådgivende Cykelorgan, Ekspertgruppen for Cykelturisme, Elcykelnetværket og Samarbejdsudvalget vedrørende Turistvejvisning (SUV-udvalget).

    - Cykelrådet skal sikre en fortsat udveksling af cykelfaglig viden og samtidig skabe grundlag for, at Vejdirektoratets indsats på cykelområdet sker i størst mulig forståelse med interessenterne og mest mulig inddragelse af nyeste viden. Cykelrådet skal ligeledes rådgive Vejdirektoratet om De Nationale Cykelruter, siger Marianne Foldberg Steffensen, som er chef for trafiksikkerhed og cykling i Vejdirektoratet.

    Cykelrådet forventes at have sit første møde efter sommerferien. Invitationerne til medlemmerne vil blive sendt ud snarest muligt.