Gå til hovedindhold
Nyhed

Slut med mundbind i kollektiv transport

Fra lørdag ophæves kravet om mundbind for stående passagerer.

13. aug. 2021
Et hvidt tog holder på en perron. I forgrunden ses mennesker gå forbi.

Indhold

    Lørdag er det helt slut med krav om mundbind i den kollektive transport. Kravet gælder i dag for stående passagerer og ind og ud af busser, tog, metro og færger og skulle første være ophævet 1. september. Men som en naturlig følge af ophævelsen af afstandskravet er der bred enighed om at afskaffe kravet om mundbind.

    - I august 2020 indførte vi de første danske krav om mundbind i den kollektive transport, og nu efter mere end et år er det også her det slutter. Jeg er fuld af beundring for alle de transportører, medarbejdere og borgere, der gennem hele coronakrisen har holdt afstand og brugt mundbind, så den kollektive transport har fungeret. Jeg er ikke i tvivl om, at det har bidraget til at holde smittetallet nede og i sidste ende redde liv. Nu er vi et helt andet sted, hvor en stor del af befolkningen er vaccineret, og vi vender tilbage til en mere normal hverdag. Det betyder også, at vi kan sige farvel til mundbindene i busser, tog og metro, siger transportminister Benny Engelbrecht.

    Kravet forsvinder med virkning fra lørdag.

    Man skal dog stadig huske mundbindet, når man skal ud at flyve, da luftfarten følger fælles internationale retningslinjer.