Gå til hovedindhold

To tredjedele blev væk fra den kollektive trafik i januar

I januar i år var der ca. 65 procent færre passagerer med den kollektive trafik i forhold til samme periode sidste år. Coronarestriktioner, ekstra afstand og meget hjemmearbejde ses tydeligt i busser og tog.

Indhold

    66 procent færre togrejser over Storebælt, 64 procent færre rejser med s-tog, og rejsekortaktiviteten er faldet med 65 procent. Tallene viser faldet i rejsende i januar i år i forhold til samme periode i 2020. Den kollektive trafik er mærket af coronarestriktionerne.

    - Det er trist som socialdemokratisk transportminister at se den kollektive trafik bløde passagerer på denne måde. Men jeg må endnu engang understrege, at det er et nødvendigt onde for at få coronavirussen under kontrol. Det går heldigvis godt med at bremse smittespredningen, når vi holder ved og holder afstand. Derfor er det også vigtigt, at vi holder den kollektive trafik kørende, så der er god plads til dem der skal frem, og alt er klart, når passagererne vender tilbage, siger transportminister Benny Engelbrecht.

    I samme periode er trafikken på vejene også faldet markant. Personbiltrafikken er faldet med 31 procent i januar i forhold til samme periode sidste år og antallet af personbiler over Storebælt er faldet med 33 procent.

    Trafiktallene er baseret på data fra Vejdirektoratets tællestationer på statsvejnettet, optællinger fra Sund & Bælt, data fra Rejsekortet og passagertal fra DSB.