Gå til hovedindhold
Nyhed

Trafikken nærmer sig normalen

Antallet af biler på vejene nærmer sig niveauet fra før corona kom til Danmark, men passagererne i den kollektive trafik kommer ikke lige så hurtigt tilbage.

16. jun. 2021

Indhold

    En stor del af personbiltrafikken er tilbage på vejene. Aktiviteten på vejene generelt og over Storebælt ligger nu kun lidt under niveauet i en tilsvarende periode i 2019, inden coronapandemien kom til landet. Trafikken på vejene har i takt med genåbningen bevæget sig tættere på normale tilstande.

    Anderledes ser det ud i den kollektive trafik. Rejsekortaktiviteten ligger 20 procent under niveauet for en lignende periode i 2019. Rejsekortaktiviteten har ligget på det niveau stort set siden genåbningen den 21. maj 2021. Antallet af togpassagerer, der krydser Storebælt, og passagerer i S-togene ligger cirka 30 procent under niveauet i en sammenlignelig periode.

    - For hvert vaccinestik, der bliver givet, kommer vi tættere på en mere normal hverdag, og det kan ses på trafiktallene. Det er mere tydeligt på vejene end i busser og tog, hvor vi har begrænsninger på antallet af passagerer lidt endnu. Men i takt med at vi gør plads til flere og anbefalingerne til fysisk fremmøde bliver lempet håber jeg, at endnu flere passagerer også vender tilbage til den kollektive trafik. Nu kan vi også tage mundbindet af, når vi sidder ned i busser, tog og taxier, og det er jo et meget tydeligt tegn på, at vi er på vej mod en hverdag, som vi kender fra før coronaen, siger transportminister Benny Engelbrecht.

    Trafikken over grænserne er fortsat langt under normalen. Personbiltrafikken over Øresund ligger omkring 50 procent under niveauet fra en lignende periode i 2019. Der er lidt flere biler, der krydser den dansk-tyske grænse, men her ligger niveauet cirka 30 procent under niveauet i en sammenlignelig periode uden corona.