Gå til hovedindhold
Nyhed

Transportministeren inviterer til konference om fremtidens transportformer

Den selvkørende teknologi er i rivende udvikling og kan blive en del af vores transport inden for få år. Derfor inviterer transportminister Benny Engelbrecht til kick-off konference om reguleringen af selvkørende motorkøretøjer.

06. okt. 2021
Hvid personbil, der kører på en vej

Indhold

  Vi ved, at den teknologiske udvikling er undervejs, og allerede nu er der de første forsøg med selvkørende busser. Selvkørende teknologi åbner for en helt ny tilgang til transport.

  Danmark har alle muligheder for at være i front, og det kræver en bredere drøftelse af, hvordan rollen for den selvkørende teknologi skal se ud i vores fremtidige transportløsninger. Og lige så vigtigt er det, at vi identificerer de udfordringer og bekymringer, som naturligt følger med brugen af selvkørende teknologi. Det er vigtigt, at vi finder de rigtige løsninger på disse udfordringer.

  - Vi har et gennemdigitaliseret samfund og meget høj tillid til hinanden og til myndighederne. Det er et rigtig godt udgangspunkt for den næste generation af transport. Med selvkørende teknologi bliver der skabt nogle helt nye muligheder ikke mindst i den kollektive transport, hvor vi allerede ser de første forsøg med selvkørende busser. Jeg er overbevist om, at vi på sigt vil se nye løsninger, der vil forbedre den kollektive transport både i byerne og i landdistrikterne, siger transportminister Benny Engelbrecht.

  For godt fire år siden trådte den danske forsøgsordning med selvkørende motorkøretøjer i kraft. Forsøgsordningen skal evalueres i 2022. Der er behov for at se på, hvad udviklingen med selvkørende teknologi bringer, og hvad vi reguleringsmæssigt kan gøre for at imødekomme udviklingen bedst muligt. Det er i den kontekst vigtigt, at reguleringen også tager højde for færdselssikkerheds-, mobilitets-, miljø- og samfundsmæssige perspektiver ved brugen af selvkørende teknologi.

  På konferencen vil en række oplægsholdere gøre status for, hvor teknologien er i dag – særligt i forhold til automatisering og lovgivning fra et internationalt perspektiv – og give deres bud på, hvad fremtiden bringer.

  Praktisk information

  Kick-off konferencen finder sted tirsdag den 26. oktober 2021 i København.

  Deltagelse i konferencen kræver tilmelding. Det er muligt at deltage ved fysisk fremmøde, men da der er et begrænset antal pladser, vil tilmeldingen foregå efter først-til-mølle-princippet.

  Tilmelding til konferencen skal ske via e-mail til trm@trm.dk senest fredag den 22. oktober 2021 klokken 12.00 med angivelse af ”kick-off konference” i emnefeltet. Ved tilmelding bedes der endvidere oplyst navn, organisation samt e-mail adresse på deltager(e).

  Spørgsmål og andre henvendelser om konferencen kan sendes til fch@trm.dk.

  Det vil også være muligt at deltage i arrangementet virtuelt.

  Information om, hvordan man deltager virtuelt, følger på Transportministeriets hjemmeside.

  Program for konferencen forventes at blive offentliggjort på Transportministeriets hjemmeside senest i uge 40.