Gå til hovedindhold

Transportministeriet forbereder grønt udbud af færgeruterne Samsø-Kalundborg og Bøjden-Fynshav

Der vil være et fokus på den grønne omstilling i det udbudsmateriale til de to færgeruter, som skal udarbejdes i løbet af året. Transportminister Benny Engelbrecht håber, at de mulige grønne løsninger vil komme fra branchen selv.

Bølger bag en færge i solnedgangen.

Indhold

    Transportministeriet er i gang med at forberede udbuddene af færgeruterne Samsø-Kalundborg og Bøjden-Fynshav. Kontrakterne på de to forbindelser udløber i 2024, og transportministeren lægger nu op til branchedialog om beder nu om grønne løsninger.

    - Regeringen arbejder på alle fronter målrettet med at reducere vores CO2-udslip. Derfor skal vi allerede i forberedelsen af udbudsprocesser have fokus på den grønne omstilling. Udbud bidrager til at udvikle vores nuværende trafik og kan måske endda sætte nye standarder og retninger for vores fremtidige transport. Det gælder også for vores regionale færgeruter, og derfor vil jeg opfordre alle i branchen til at komme med input, der kan gøre udbuddene så grønne og bæredygtige som muligt, siger transportminister Benny Engelbrecht.

    Transportministeriet modtager gerne forslag fra aktører, som kan bidrage til at belyse mulighederne for den grønne omstilling af færgefart og udbuddene generelt. Kontakt venligst ministeriet via trm@trm.dk med henvisning til sagsnummer 2021-2096 senest den 31. august 2021. Henvendelser om udbuddene i øvrigt kan også rettes til trm@trm.dk med henvisning til samme sagsnummer; 2021-2096.

    Udbudsmaterialet til færgeruterne Samsø-Kalundborg og Bøjden-Fynshav forventes at blive offentliggjort i slutningen af 2021.