Gå til hovedindhold
Nyhed

DSB-direktør bliver ny formand for Naviair

DSBs administrerende direktør, tidligere pilot og koncerndriftsdirektør i SAS, Flemming Jensen bliver ny formand for Naviairs bestyrelse.

26. maj 2023

Indhold

    Naviair får ny bestyrelsesformand, der har et indgående kendskab til luftfart. Flemming Jensen er uddannet jagerpilot (F-104 Starfighter og F-16) og har været pilot og koncerndriftsdirektør (COO) i SAS. I 2015 skiftede han til DSB, hvor han fortsætter som administrerende direktør.

    - Flemming Jensen har alle de kompetencer, der er brug for i Naviair både lige nu og på længere sigt. Han kender luftfartsbranchen, og så har han mange års erfaring med drift. Han har været med til løfte DSB’s image og har skabt en velfungerende organisation, hvor der er stabilitet og tillid. Jeg ser frem til samarbejdet med den nye bestyrelsesformand, siger transportminister Thomas Danielsen.

    - Jeg er glad for udnævnelsen. Naviair har nogle af verdens dygtigste flyveledere og er i dag blandt de bedste leverandører af luftfartstjeneste i Europa. Jeg ser frem til at være med til at fastholde og udbygge den position sammen med medarbejderne og ledelsen, siger Flemming Jensen.

    Flemming Jensen afløser Anne Birgitte Lundholt, der stopper som formand efter mere end 12 år på posten.

    Den nye formand skal sammen med den øvrige bestyrelse ansætte en ny adm. direktør til erstatning for den forrige, som fratrådte sin stilling pr. 1. april 2023.