Gå til hovedindhold
Nyhed

Provinskommuner har stærk vækst i ladepunkter til elbiler

Ny opgørelse viser, at udviklingen i antallet af offentligt tilgængelige ladepunkter særligt slår igennem uden for Region Hovedstaden – i top-20 er der 15 kommuner fra andre regioner, hvor der har været størst stigning i tredje kvartal 2023.

14. nov. 2023
Biler ved ladestandere

Indhold

  Samlet set er antallet af ladepunkter på landsplan de første ni måneder af 2023 steget med godt 5.600, så der ved udgangen af september 2023 var 14.800 ladepunkter fordelt over hele landet. 

  Ser man nærmere på tallene for, hvor den største stigning i udviklingen af offentlig tilgængelige ladepunkter er det i særlig høj grad udenfor storbyerne. Langt størstedelen af de kommuner med størst stigning i antallet af ladepunkter er nemlig placeret udenfor Region Hovedstaden. 

  - Danskerne køber elbiler som aldrig før. Det kræver gode lademuligheder i alle dele af landet.  De seneste tal viser, at at den grønne bølge ikke taber styrke, når man bevæger sig udenfor storbyen - tværtimod, siger transportminister Thomas Danielsen. 

  Af nye kommuner i top-20 over dem med flest ladepunkter per 1.000 indbyggere er Middelfart, Ballerup, Gladsaxe og Hvidovre.

  Samtidig viser tallene, at danskerne trygt kan krydse landet i elbil, da antallet af lademuligheder er stærkt stigende på tværs af landet. I 80 pct. af kommunerne er ladeinfrastrukturen blevet udvidet i det seneste kvartal.

  På trods af at stigningen i antallet af elbiler har været rekordhøj i 3. kvartal, følger udviklingen i antallet af ladepunkter med, hvilket betyder, at antallet af elbiler pr. ladepunkt samlet set er på samme niveau som ved sidste kvartal.