Gå til hovedindhold
Nyhed
Infrastrukturplan 2035

Opgradering af Øresundsbanen behandles i Folketinget

I dag begynder lovbehandlingen af den aftalte opgradering af Øresundsbanen. Opgraderingen omfatter blandt andet en udvidelse af Københavns Lufthavn Station og overhalingsspor ved Kalvebod.

08. feb. 2024
Tog ved perron på Københavns Lufthavns Station

Foto: Rene Strandbygaard

Indhold

  Mulighed for flere tog, en bedre punktlighed og fordele for togpassagerer og godstransporten på tværs af grænsen mellem Danmark og Sverige. Det er nogle af de forbedringer, lovforslaget om opgradering af Øresundsbanen skaber grundlag for. Lovforslaget skal behandles første gang i Folketinget i dag.

  Partierne bag Infrastrukturplan 2035 blev enige om at opgradere Øresundsbanen, som et led i at styrke togtrafikken. Lovforslaget om opgradering af Øresundsbanen rummer flere anlægsprojekter, som har det fælles formål af øge kapaciteten.

  Transportminister Thomas Danielsen:

  - Jeg har en tæt og god dialog med min svenske kollega. Vi er enige om, at der ikke skal være unødvendige hindringer for transporten mellem vores lande hverken på vej eller bane. Med disse store investeringer i Øresundsbanen sikrer vi, at der ikke vil være kapacitetsudfordringer eller flaskehalse på den danske del af Øresundsbanen, heller ikke efter Femern Bælt-forbindelsen åbner. Det er godt for både passagerne og godstog.

  Lovforslaget færdigbehandles i løbet af foråret. Bliver forslaget vedtaget påbegyndes udvidelsen af Københavns Lufthavn Station allerede i 2025, mens anlæg af overhalingsspor ved Kalvebod forventes påbegyndt i perioden 2025-2027.

  Fakta

  Anlægsprojekter i lovforslaget:

  • Udvidelse af Københavns Lufthavns Station
  • Overhalingsspor ved Kalvebod
  • Vendespor ved Københavns Lufthavn Station