Gå til hovedindhold
Artikler

EU-puljer på transportområdet

EU-støtteordningerne på transportområdet har stor betydning for udviklingen af infrastrukturen og transportsektoren i EU og i Danmark.

25. jun. 2019

Indhold

  I Danmark har flere større infrastrukturprojekter modtaget EU-støtte, eksempelvis Øresundsforbindelsen og den kommende forbindelse over Femern Bælt. Men også mange mellemstore og mindre projekter har modtaget støtte, både rent danske projekter og partnerskabsprojekter med ét eller flere andre EU-lande.

  Du kan læse om de forskellige puljer og se aktuelle ansøgningsfrister, hvis du klikker dig ind på de enkelte puljer.

  Temasiden har flere formål:

  • At flere aktører på infrastruktur- og transportområdet bliver opmærksomme på, at de forskellige EU-puljer findes, så antallet af danske ansøgninger øges.
  • At vejlede potentielle ansøgere igennem ansøgningsprocedurerne for derved at sikre, at vigtige informationer ikke overses, og for at reducere den tid, der bruges på at tilvejebringe de relevante informationer.
  • At gøre opmærksom på, at Transport- og Boligministeriet står til rådighed med hjælp og vejledning i ansøgningsprocessen.
  • At en konsekvens af ovenstående bliver en øget sandsynlighed for at danske ansøgninger til EU-puljerne lykkes med at få tildelt støtte.

  Hovedvægten på temasiden er lagt på TEN-T-programmet, som Transport- og Boligministeriet administrerer. TEN-T programmet støtter udbygningen af infrastruktur i Europa.

  Der linkes desuden til programmet Horizon 2020, der beskæftiger sig med forskning og udvikling, bl.a. inden for transportområdet. Programmet administreres af Forsknings- og Innovationsstyrelsen.