Gå til hovedindhold

50 mio. til cykelprojekter i hele landet

Regeringen har sammen med Venstre, Dansk Folkeparti, SF, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti netop givet 50 mio. kroner til nye cykelprojekter i hele landet.

Indhold

  Der er penge på vej til cykelprojekter i hele landet. 

  Det står klart efter, at regeringen sammen med forligskredsen er blevet enige om at give 50 mio. kroner til projekter, der kan fremme cyklismen. 

  Der er blandt andet fokuseret på at styrke cyklingen til og fra skole, fremme hverdagscyklismen gennem bedre fremkommelighed og at skabe de nødvendige rammer for at øge cykelturismen. 

  Dermed ligger projekterne også i forlængelse af den nationale cykelstrategi, som transportminister Magnus Heunicke (S) kunne præsentere sidste sommer. Her var de tre vigtigste fokusområder: Hverdagscyklismen, nye og sikre cykelstier samt mere fokus på cykelturisme.

  - Cykling er et trafikalt kinderæg. Det hjælper på folkesundheden, mindsker trængslen på vejene og gavner miljøet. Vi er inde i en rigtig positiv udvikling, og der er et klart behov for, at vi med aftaler som denne fortsat skaber tillokkende rammer for cyklismen i hele Danmark, siger transportminister Magnus Heunicke. 

  Den største del af de 50 mio. kroner går til medfinansiering af projekter hos kommuner, som arbejder for at fremme cyklismen. 

  Cykelpuljen for 2015 er blevet søgt flittigt. Vejdirektoratet, som har stået for at udvælge og indstille projekterne, har modtaget ikke færre end 102 ansøgninger. 

  - Hvis vi fortsat skal løfte cyklismen i Danmark, så er der behov for en stærk og koordineret indsats på tværs af kommuner, regioner og staten, og de mange ansøgninger understreger, at der findes rigtig mange gode projekter ude i landet og en stor vilje til at samarbejde for at fremme cyklismen, siger Magnus Heunicke. 

  Med dagens aftale er det anden gang på under en uge, at regeringen giver penge til at styrke cyklismen i Danmark. I sidste uge blev forligskredsen bag ’Bedre og Billigere Kollektiv Trafik’ enige om at give penge til supercykelstier og bedre cykelparkering i hele landet.