Gå til hovedindhold

Bro over Roskilde Fjord får sit navn

Flere end 400 er kommet med navneforslag til broen over Roskilde Fjord, og fredag den 20. november bliver navnet afsløret.

Indhold

  Fredag den 20. november kl. 12.30 til 13.00 bliver det offentliggjort, hvad den kommende bro over Roskilde Fjord i Frederikssund Kommune skal hedde. 

  Det sker i Transport- og Bygningsministeriet, hvor vinderen af den navnekonkurrence, som blev udskrevet tilbage i foråret 2015, vil blive afsløret.  

  I alt 447 har indsendt forslag til navnet på den kommende bro over Roskilde Fjord. Heraf var der 212 unikke forslag til et navn, mens 43 personer har indsendt vindernavnet. 

  - Det hører til de sjældne begivenheder, at vi skal navngive broer i Danmark. Sidste gang var Øresundbroen i 2000, og nu er vi så parate til at skrive endnu lidt Danmarkshistorie og løfte sløret for, hvad den kommende bro over Roskilde Fjord skal hedde, siger transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt. 

  I Danmark er der tradition for at navngive broer ud fra to principper. Enten ud fra broens geografiske placering – det kan være efter sund, bælt, fjord eller andet, de passerer hen over. Nogle eksempler er Vildsundbroen, Aggersundbroen, Vejlefjordbroen og Langelandsbroen.

  Det andet princip er, at broen får navn efter en kongelig.  Et par eksempler er Kong Frederiks lX’s Bro og Dronning Alexandrines Bro.

  Mange har indsendt forslag ud fra de to principper, men der er også blevet modtaget en del mere specielle navne så som V-pille broen, Regnbuen og Nye Viking. 

  I alt 43 personer har indsendt vindernavnet, og derfor er vinderen af præmien udtrukket af konkurrencens jury, og den heldige vinder får præmien på 5.000 kr. overrakt hos ministeren.

  Medier og privatpersoner er velkomne til at deltage ved offentliggørelsen. Tilmelding kan ske til pressechef i Transport- og Bygningsministeriet Mette Gerlach på meg@trm.dk.