Gå til hovedindhold

Minister: Styrk den gode tone på rejsen

Transportminister Magnus Heunicke kalder til debatmøde på SDU fredag.

Indhold

  Hvordan reagerer vi, hvis vi ser andre blive chikaneret eller forulempet under en rejse med den kollektive trafik? Og hvordan undgår vi, at disse situationer opstår?

  Disse spørgsmål har transportminister Magnus Heunicke (S) rejst i en kronik, og for at sætte fokus på emnet har han nedsat en ekspertgruppe, der fredag sammen med ministeren besøger SDU i Odense for at trække offentligheden ind i diskussionen på et åbent debatmøde.

  Arrangementet, der senere følges op af et lignende møde på Sjælland, har som mål at få så mange af universitets ansatte og studerende med i debatten som muligt, men der er åbent for alle interesserede.

  - Vi skal have sat fokus på, hvordan vi kan blive bedre til at tage ansvar for hinanden, siger Magnus Heunicke.

  - I disse år investerer vi milliarder i bedre kollektiv trafik. Men trygheden i bussen og toget skal vi også værne om - og lysten til at rejse kollektivt. Flere gange i løbet af de senere år har der været episoder, hvor enten personale eller passagerer er blevet verbalt eller fysisk overfaldet. Vi må ikke glemme det psykiske miljø, siger Magnus Heunicke.

  - Vi står over for en udfordring, som vi skal have løst i fællesskab. Vi skal skabe verdens bedste kollektive trafik, og for at indfri de ambitioner er det helt afgørende, at de rejsende føler, at det er behageligt og trygt at rejse rundt i landet. Ved at vi sammen taler om at håndtere de ubehagelige situationer, kan danskerne få nogle redskaber til at hjælpe hinanden i det daglige, siger Magnus Heunicke. 

  Panelet, som sammen med ministeren indleder det halvanden time lange debatmøde på SDU fredag 20. februar klokken 12:30, består af Lisa Sonnesen (pendlerrepræsentant på Hillerød Banen), John Haugaard (daglig arbejdsmiljøleder for DSB), Vincent F. Hendricks (Professor i formel filosofi ved KU), Mette Boye (afdelingschef i Passagerpulsen) og Chris Pole (ekspert i hverdagssexisme). 

  Til pressen: Debatmødet foregår 20. februar 12:30-14 i lokale O100, tæt på SDUs hovedindgang.