Gå til hovedindhold

Ekstern granskning viser mindre reserver end forventet i letbane-projektet

Transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt: Bekymrende rapport om letbaneprojekts økonomi.

Indhold

  Forligskredsen bag letbaneprojektet på Ring 3 er i dag blevet præsenteret for den eksterne undersøgelse af projektets økonomi, som konsulentfirmaet E&Y har stået for.

  Undersøgelsen viser, at projektets reserver ikke er på 30 procent som forventet men på 18 procent, fordi de forventede udgifter til bygherreorganisationen har været underbudgetteret med 360 millioner kroner.

  - Det er bestemt ikke opløftende nyheder, at projektet allerede nu har opbrugt budgettet til bygherreorganisation. En underbudgettering på 360 millioner kroner er jo et betydeligt beløb. Jeg er dog glad for, at vi har fået gennemført en ekstern granskning. Rapporten viser med al tydelighed, at det var nødvendigt at kigge letbaneprojektets økonomi efter i sømmene.

  På mødet i dag besluttede ministeren og forligspartierne, at udbuddet skal igangsættes, så interesserede entreprenører kan byde på projektets opgaver.

  - Resultatet af udbuddet vil vise, hvad projektet egentlig koster, og om det er muligt at gennemføre det inden for de økonomiske rammer, som der er aftalt. Hvis det ikke er tilfældet, må vi tage beslutning om projektets fremtid på den baggrund.

  - Det er et statsligt krav, at vi skal have reetableret reserverne på 30 procent. Det er simpelthen en grundlæggende forudsætning.

  Yderligere oplysninger:
  Pressechef Martin Østergaard-Nielsen, tlf. 2129 0733, mail: mon@trm.dk