Gå til hovedindhold

Enkle og klare regler på droneområdet

Regeringen har i dag fået opbakning fra Folketinget til en modernisering af rammerne på droneområdet. Det netop vedtagne lovforslag sikrer klare og mere tidssvarende regler for privat og professionel droneflyvning.

Indhold

  Danmark kan blive et foregangsland, når det gælder udviklingen af mindre droner. Den nye lov er med til at understøtte denne vision.

  Folketinget har i dag vedtaget regeringens lovforslag, der lægger op til klare og mere tidssvarende regler for droner. Regler som understøtter de danske virksomheders muligheder på det ekspanderende dronemarked. 

  Formålet med loven er på den ene side at skabe klare vækstvilkår for erhvervslivet og på den anden side at tage behørigt hensyn til flyvesikkerhed og privatlivets fred samt at modvirke ulovlig brug og brug af droner i strid med privatlivets fred.

  Civile droner er en helt ny teknologi og ”transportform”, som skaber mange nye muligheder for at skabe vækst og nye arbejdspladser. Derudover kan der være en klimagevinst forbundet med brugen af droner.

  Der er stor interesse internationalt for Danmarks arbejde med de mindre droner. Derfor kan Danmark blive foregangsland og påvirke udviklingen i EU og internationalt.

  - Med vedtagelsen af den nye lov i dag sikrer vi, at Danmark er et af de steder i verden, hvor den nye teknologi har gode betingelser. Lovforslaget skal sikre erhvervsfremme ved standardiserede, gennemskuelige og klare regler, så virksomheder og borgere tydeligt ved, hvad de må, og hvad de ikke må. Vi tager de nødvendige hensyn til sikkerhed og privatlivets fred, så borgerne kan føle sig trygge i takt med at branchen og teknologien udvikler sig, siger transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt og fortsætter:

  - Droner vil komme til at spille en markant rolle inden for eksempelvis naturpleje og inspektion af vigtig infrastruktur, og de vil blive et vigtigt hjælpemiddel for vores redningstjenester til at redde liv. Og så er droner typisk også mere klimavenlige, fordi de er så lette. Derfor glæder det mig meget, at Folketinget i dag viser deres opbakning til regeringens forslag.